Vissza

Közlekedési fejlesztés az Üllői úton 5. (Thaly Kálmán utca - Lenhossék utca)

Leírás

Az ötletem a következő. Vágjunk egy új utcát az Üllői útról a 91. és 93. szám között (a II. sz. Patológiai Intézet mellett) a Tűzoltó utcáig. Az új utca kétirányú legyen, arra illetve abból az Üllői út felőli végén csak jobbra le (Ferenc körút felől) illetve jobbra ki (Nagyvárad tér felé) lehessen közlekedni. Ezzel együtt a Tűzoltó utca és a Vendel utca forgalmát a Lenhossék utca és a Thaly Kálmán utca között fordítsuk meg. Az ötlethez célszerű megvalósítani a többi, Üllői úthoz kapcsolódó ötletemet is, mint az 1524-est, vagy az 1543-mast. A megvalósítással együtt vakítsuk be az 1565-ös ötletben a Futó utcára már leírt módon a Viola utcát. A jelölt helyen (Üllői út 91-93.) jelenleg építkezés zajlik. A többi, Üllői út-fejlesztéssel kapcsolatos ötletemre vonatkozóan is írom: amelyik utcába balra le lehet kanyarodni, arra jobbra (szemből) csak kerékpárral lehessen, valamint amelyikből balra ki lehet kanyarodni, abból jobbra szintén csak kerékpárral lehessen - általában, alapesetben.

Min szeretnél változtatni?

A környék közlekedését fejlesztjük. Ezzel az ötlettel befejezetté válik az Üllői útra vonatkozó fejlesztési elképzelésem előadása. A Viola utca bevakítására is vonatkozik a Futó utca bevakításánál már írt kerékpáros átjárhatóság biztosítása.

Helyszín

Üllői út 8-9. kerület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetésből nem valósítható meg, mivel a javasolt új utca területe a Semmelweis Egyetem tulajdonában van. Az ötletet az illetékes IX. kerület sem támogatja, mert álláspontjuk szerint a Vendel utca forgalma nem indokolja a megfordítást, viszont a javaslat alapján a Tűzoltó utcai egyirányú forgalmat ide vezetnénk, így, aki a Haller utca felől érkezik, a teljes Kerekerdő parkot körbeautózná, amit nem tudnak támogatni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1583
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás