Vissza

Fokozott KRESZ szabály betartás közbiztonságért

Leírás

(Nem tudom pontosan kinek a hatásköre ez, hogy megvalósítható-e fővárosi költségvetésből.) Az elmúlt időszakban egyre többször látom azt, hogy az autósok átmennek a piros lámpajelzésen (még gyorsan, a lámpajelzés váltást követően), vagy éppen kerékpársávon parkolnak elakadásjelzővel, de olyat is láttam a Kosztolányi Dezső térnél, a Pingvin presszó előtt két autó állt meg egymás mögött a buszsávban, és az egyik a másik vezető felőli ablakánál beszélgetett. Én kerékpárral kerültem őket, de a buszoknak ugyanúgy kerülgetni kellett őket. Itt egyébként többször állnak autók szabálytalanul. A Bartók Béla úton egy reggelen, a Móricz Zs. körtér után a Lágymányosi utca felé 6 autó állt a kerékpársávban. A linkelt videóban erre van egy app, ami a közösséget vonja be az efféle szabálytalanságok bejelentésére, a beküldő közvetlen és motiváló (nem levásárolható pontok, stb.) jutalmazásával. A piros lámpázás kapcsán esetleg kamerákkal lehetne monitorozni a szabálytalanságot és bírságolni.

Min szeretnél változtatni?

Közbiztonság, közlekedésbiztonság fokozott növelése, a könnyebben sérülő közlekedők (gyalogos, kerékpáros, e-rolleres) védelme, és a szabálytalankodók büntetése.

Kapcsolódó hivatkozás

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: KRESZ jogsértésekben eljárás lefolytatására csakis a rendőrség jogosult. Arra ma is bárki számára lehetőség van, hogy az általa észlelt jogsértésről értesítse a rendőrséget, akik azt kivizsgálva, jogsértés megállapítása esetén szankcionálják az elkövetőt. Mivel az ötlet tárgya állami (rendőrségi) hatáskörbe tartozik, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1580
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.08.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás