Vissza

Komposztálás a parkokban

Leírás

Komposztáló ládák elhelyezése parkokban, zöld területeken. A háztartások nagy a arányban lebomló szemetet termelnek, de ezeket sajnos műanyag zacskóban a szemét telepekre szállítják, ahol nem tud rendesen végbe menni a bomlás folyamata. Ha komposztáló ládák lennének kihelyezve a zöld területeknél, például Gellért hegy, de akár kisebb parkokban, Ferenc tér vagy Feneketlen-tónál vagy lakótelepek mellett. Nem csak, hogy a budapestiek szemét mértékét csökkentenénk, hanem a zöld területeken hasznosíthatnánk is a megtermelt komposztot, ezáltal sokkal egészségesebb szebb parkokat kapnánk. Egy komposztáló láda 20 000 forint körül van jelenleg, 20 darab kihelyezése kerületenként, sem vinne el nagy összeget. A komposztálás a tévhitekkel ellentétben nem büdös, ha jól csinálják az emberek, amihez csak elég néhány tájékoztató tábla kihelyezése. Véleményem szerint sokan hasznát vennék.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
158
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás