Vissza

Közlekedési fejlesztés az Üllői úton 4. (Vajdahunyad utca-Futó utca)

Leírás

Ez az ötlet az 1543-mas számú, hasonló nevű, "Bokréta utca-Ferenc körút" elnevezésű ötletem egy folytatása. Annak megvalósulása esetén tudom az ötletet fenntartani. Az ötletem a következő. Aluljáróval (alagúttal) kössük össze a Vajdahunyad utcának a Corvin Pláza által elválasztott két felét. Ez a közúti aluljáró egyirányú legyen, a Práter utca felől lehessen közlekedni rajta az Üllői út felé. Az ellenkező irányú közlekedési lehetőségek is megmaradnak, de persze nem átjárható ebben az irányban a Vajdahunyad utca egyik és másik fele. (A Práter utca felől továbbra is el lehessen hagyni a parkolókat, illetve az Üllői út felől továbbra is le lehessen jobbra kanyarodni az ottani mélygarázs felé.) Ezzel együtt a Futó utcát az Üllői út felőli végén vakítsuk be, vagyis, ne lehessen ide be vagy innen kihajtani (gépjárművel) az Üllői útra. (A kerékpáros átjárhatóság természetesen megmaradhat. Mindezek megvalósulásával a korábban írt megfordulósáv a Ferenc körútnál megszüntethető.)

Min szeretnél változtatni?

A környék közlekedését fejlesztjük. Az előzőekben már megvalósítottuk a balra kifordulás lehetőségét a Vajdahunyad utcából az Üllői útra. Ez megmarad, természetesen.

Helyszín

Üllői út 8-9. kerület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1565
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás