Vissza

Gyönyörűszép szívemen - sírkövek helyett fák

Leírás

Temető létrehozása, ahol sírkövek állítása helyett fákat ültetnek a holtaknak. Környezetvédelmi, utóéleti, érzelmi és metafizikai szempontból is kielégítő lehet ilyen módon létrehozni a sírhelyeket. Adott esetben komposztálással végrehajtott temetkezéssé is fejlődhet a gyakorlat. A halálhoz fűződő fájdalmas viszonyunk enyhítésére, a megbékélés helyszíneivé is válhatnak az ilyen erdős, parkos temetők. Az emlékezésnek, és a még élők együttlétének, egy megbékélést, megnyugvást kereső, akár tisztelettudóan vidám hangulatban eltöltött közösségi időnek is teret adhatnának ezek a helyek. A fák élettartama sokszor meghaladja az emberi életét, így a múlt, jelen és jövő megélése ezeken a helyeken valóságtudatosabbá is tehet minket.

Min szeretnél változtatni?

Környezettudatosabb temetkezésre ad lehetőséget, sírkövek helyett fák ültetésével parkosít egy városi területet. Lélektani szempontból gyógyító az élők számára a halálhoz fűződő viszonyunk közösségi megélése a park-temetőkben.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1564
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás