Vissza

Kényelmes, széleskörű üveg- palack- és italos doboz visszaváltó rendszer

Leírás

Egy olyan rendszer, amely a város sok pontján elérhető, automata, intelligens, és visszaváltja, elfogadja az összes üveget, palackot és fémdobozt. Amiért nem ad pénzt, azt is vegye legalább be! Ehhez persze sok automata, technikai fejlesztés, hálózat kell, és egy cég, amely minimum szemétként bármilyen fémet, műanyagot és üveget fel tud dolgozni. Az el nem fogadott de fém, műanyag vagy üveg szemétnek ugyanoda kellene mennie, ahova az ilyen kukák mennek, de fontos, hogy legyen az üvegvisszaváltók mellett ilyen kuka.

Min szeretnél változtatni?

Jelenleg kevés boltban kevés fajta üveget, palackot és fémdobozt vesznek vissza. Sokszor mellette áll halomban, amit nem vesz vissza a gép.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tárgya nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1561
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.02.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás