Vissza

Hajnal Anna park

Leírás

Most a területen egy gyalázatosan gány parkoló van, ami folyamatosan porzik, a murva rendszeresen a járdára van kotorva, idő kérdése, míg valaki kitöri a bokáját rajta. Ezt az állapotot lehetne megszüntetni, ha park létesülne, -oló nélkül. Sok fa, bokor kerülhetne oda, ami nagyban hozzájárulna a Hungária körút por csillapításához. A fejlesztés érintené a körút mindkét oldalán a parkolót, emelve a telkek értékét és elősegítve, hogy a foghíj-telkekről elkerüljenek a putri jellegű autóbérlők és roncstelepek. Végre lenne egy hely, ahová érdemes kiülni kicsit. Hajnal Annáról neveztem el, aki helyi költőnő volt, de a név mellékes, ha megvalósul, úgy nevezik, ahogy akarják. Emellett a 77-es trolibusz mindkét megállóját is át kéne helyezni a körút másik oldalára, mert sokkal több lakóházat szolgálna ki, a mostani megállóhoz pedig így is nagyon közel van a Törökőr utcai megálló.

Min szeretnél változtatni?

Sok zöld növény, árnyékos park, felfogja a por nagy részét, megszünteti a parkolási káoszt. A megállók közelebb kerülnek az azt használókhoz.

Helyszín

Hungária körút - Egressy utak kereszteződése

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A kerület a javasolt helyszín tulajdonosaként nem támogatja a megvalósítást, mivel a nagyobb parkolóra már kiemelt fejlesztési terve van az önkormányzatnak, a kisebb parkolórészt pedig megtartanák a mostani funkciójában.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1550
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás