Vissza

Kerepesi sétány

Leírás

A Pongrácz út/ Francia út - Hungária körút között húzódó szakasza a Kerepesi útnak gyalázatosan néz ki. Széles járda van, de a nagy részét szedett-vedetten parkoló autók foglalják el, a többin csak repedt beton és szemét van. Javaslom, hogy kerüljön felújításra a járda, szűnjön meg a parkoló és épüljenek hosszú, magasított növénykazetták, a szegélyükön padokkal. Azokba legyen sok fa és dús cserje, hogy felfogják a zajt és port, illetve árnyékot adjanak a gyalogosoknak. Ideális, ha amúgy is vasútállomás épül (majd egyszer) a hídhoz. A vendéglátóegységeknek legyen lehetősége terasz helyet foglalni. A 80-as trolibusz megállója kerüljön át a Hungária körút másik oldalára (az idoraház előtt már kint van a tábla is, de nem használja semmi), hogy könnyebb legyen az átszállás a metróra, vagy bármire, mert a másik oldalon, pont ott semmi nincs.

Min szeretnél változtatni?

A szakaszon az üzleteket szívesebben látogatják majd az emberek, hiszen szívesebben sétálnak is arra. Árnyas és kevésbé poros. Szebb, és élhetőbb lesz tőle az útszakasz. A megálló áthelyezése pedig mindenki életét megkönnyíti.

Helyszín

Kerepesi út - Pongrácz út és Hungária körút között

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet helyszínének tulajdonosa/fenntartója részben állami cég (MÁV), aminek fejlesztése a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. Azok a területek, amelyek a kerülethez tartoznak, nem alkalmasak zöldítésre. A trolibusz megállójára vonatkozó javaslat pedig forgalomszabályozási, a tömegközlekedés menetrendjére/hálózati kialakítására vonatkozó kérdést érint, ami a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetésből szintén nem valósítható meg. A problémáját jelezheti például a BKK hibabejelentő felületein (https://bkk.hu/visszajelzes) vagy a Járókelőn (https://jarokelo.hu).
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1549
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás