Vissza

Egységes közterületi berendezési tárgyak

Leírás

Ma kis túlzással ahány közterület átépítés történik a városban annyi eltérő térkő, pad, lámpa, kuka stb kerül lehelyezésre. Lehetetlen egy egységes rendezett utcakép kialakítása hiszen egyik típusból sem kerül elhelyezésre annyi, hogy megérje nagyobb raktárkészletet tartani, ezért ha valami eltörik, meghibásodik kezdődik a barkácsolás és a helyettesítés. A köztérnek nem kell színesnek és egyedinek lenni, ha megteremtjük a rendezett alapokat a köztérhasználók majd színessé teszik maguk. A koherens köztérberendezés hozzájárul a felismerhető városkarakter megalkotásához is, gondoljunk például Amsterdam vagy Prága teljes városra kiterjedő egységes járdaburkolataira. Vagy Londonra, ahol a típuscsalád és a méretek egységesek, az eltérés a kerület anyaga helyzete függvényében csak az anyaghasználatban van.

Min szeretnél változtatni?

Ha előre meghatározott és tesztelt típuscsaládok használhatók a közterek burkolására és berendezésére, akkor elkerülhetők az egyedi megoldásokból fakadó karbantarthatatlan, széteső, takaríthatatlan közterek.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. Továbbá az öltet megvalósításának feltétele lenne egy hierarchikus viszony a főváros és annak kerületei között, ami azonban nincs így. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1546
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás