Vissza

Kismotoros zárható parkolók

Leírás

A Fővárosi közlekedés rohamosan növekvő sűrűsödése, a dugók és forgalom jelentős erősödése miatt az itt élő lakos életviteléve, egészségével és nem utolsó sorban az idejükkel fizetnek. A városi forgalom nyomása és kiszámíthatalansága stresszel és jelentős károsanyagkibocsájtással jár. Több európai nagyvárosban sokkal elterjedtebbek a robóg 50-125cm3 közötti "B" kategóriával is vezethető járművek. Nem mindenkinek jelent megoldást a kerékpár. Budapest egyes részein, leginkább lakótelepeken nem megoldott a motorok biztonságos tárolása. A javaslatom a lakótömbök közötti logikusan elszórt 5-20db motorkerékpár tárolására alkalmas, zöld felülettel bevont motorerékpár tároló az 50-125cm3 kategóriában. Ezek jelképes összegért bérelhető, hosszútávú konstrukciók, lakóhelyhez kötve mely esztétikailag sem rontja lakóhelyet, zöldterületet. Mind egyénileg zárható tárolók lennének a szükséges legminimálisabb hellyel. Közvetlen napelemes megvilágítással a biztonságos tárolás érdekében

Min szeretnél változtatni?

A motorra átülők jelentősen csökkentik a dugók kialakulását. Az üzemanyag fogyásztás 1 személyre jelentősen csökkenne. Az autó 7l fogyasztásáról 2-3l/-re.Főkent akik egyedül ülnek gépjárműbe.A belvárosi parkolási káoszt is jelentősen javítja.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A kismotorforgalom terjedése nem illeszkedik a fővárosi zöld koncepcióba a zaj- és légszennyezés miatt.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1545
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.29.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás