Vissza

Közlekedési fejlesztés az Üllői úton 3. (Bokréta utca-Ferenc körút)

Leírás

Az ötletem a következő. Fordítsuk meg az utcák forgalmi irányát a Bokréta utcától a Liliom utcáig. A Bokréta és a Berzenczey utcát csak a Ferenc térig (Üllői út - Ferenc tér), a Páva és a Liliom utcákat pedig a Mester utcáig. A Bokréta utcába lehessen balra lekanyarodni az Üllői útról Nagyvárad tér felől, szemben a már meglévő Nagytemplom utcai lekanyarodással. A Leonardo da Vinci utcai gyalogátkelő kerüljön át ide a Nagytemplom utca-Bokréta utca közé. A Leonardo da Vinci utcai balra kifordulási lehetőséget szüntessük meg, csak jobbra lehessen fordulni. A Futó utcai balra kifordulási lehetőséget szüntessük meg, a gyalogátkelőt helyezzük át a Liliom és a Vajdahunyad utca közé. E két utcából lehessen eztán balra kifordulni. A Páva utcába csak a Ferenc körút felől lehessen lekanyarodni, a Berzenczey utcából csak jobbra lehessen kikanyarodni. A Ferenc körútnál alakítsunk ki megfordulósávot. A Bókay utcát egyirányúsítsuk a Tömő utca felé. Az Apáthy és Balassa utca forgalmát fordítsuk meg.

Min szeretnél változtatni?

A környék közlekedését fejlesztjük. A Futó, a Vajdahunyad és a Viola utcákat illetően további fejlesztési elképzeléseim vannak. Ezek később kerülnek bemutatásra, de ebben a formában is megfelelőek.

Helyszín

Üllői út 8-9. kerület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk. Szakcégeink és az érintett kerületek visszajelzése alapján nem támogatjuk az átalakítást, annak valamennyi közlekedő szempontjából a haszna kétséges.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1543
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás