Vissza

Út elválasztó járdasziget zöldítése

Leírás

Az említett szakaszon az Üllői út 6 sávját középen elválasztja egy beton járdasziget. Ezt a járdaszigetet szeretném befüvesíteni és valamilyen igénytelen sövénnyel, esetleg valamilyen (nem termést hozó) fával beültetni. Régebben az út mellett volt fa, ami a port és a zajt fogta az X. kerületi lakások ablakainál, de azokat kivágták/megcsonkították az M3 pótlóbuszok megjelenése előtt. Ezzel az ötlettel a környéket zöldíteni szeretném és a közlekedésből származó károsanyagokat csökkenteni. Extrém esetben nem a középen lévő járdaszigetet szeretném bezöldíteni (ahol 5 éve még autók is tudtak parkolni), hanem a 6 sávból egy egész sávnyit szeretnék bezöldíteni. Utóbbi ötlet tudom, hogy rossz az autósoknak, viszont ezért cserébe lehet, hogy a munkába ingázók egy része átszállna a metróra, mivel az elvett sávban kevesebb autó lenne, így a bejárási időt megnövelné az araszolva haladás.

Min szeretnél változtatni?

A 6 sávos Üllői út, poros és zajos. Ez a kis zöld terület az fogná a port, csökkentené (minimálisan) a zajt. A zöld terület esőt a talajba juttatná. Biodiverzitás nőne, mivel a bogarak és kisebb állatoknak otthont adna. Vizuálisan élmény lenne.

Helyszín

Üllői út Gyorsforgalmi lehajtó - Pöttyös utcai - Ecseri út szakasza

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

A járdasziget zöldítését a kerületek és a Hivatal illetékes szakmai főosztályai is támogatják, azonban a fásítás nem valósítható meg költségtúllépés miatt._x000D_ Az érintett kerület a forgalmi sáv felszámolását és bezöldítését nem javasolja. Ennek oka, hogy a forgalmi sávok, illetve az Üllői út kapacitásának csökkentése a kerület szerint a forgalomra visszatorlasztó hatással jár, amely így tovább növelné a Kőbánya Gyárdűlő lakóövezetén átmenő járművek számát. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1530
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
X. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás