Vissza

Menstruációs szegénység okozta problémák csökkentése

Leírás

Olyan könnyen, de diszkréten elérhető ingyenes felvételi pontok létesítése, ahol a menstruációhoz kötődő higiéniai termékek hozzáférhetőek lennének az arra rászorulók számára. Az átvételt úgy kell kialakítani, hogy az emberi méltóság megtartására fokozottan figyelemmel kell lenni. Még a fejlett országokban is előfordul, hogy nők és lányok azért hiányoznak a munkából/iskolából, mert nem jutnak hozzá az alapvető női higiénés termékhez. Egy átlagos nő havonta kb 1500 forintot költ higiéniai termékekre. Ez nem tűnhet soknak, de egy mélyszegénységben élőnek az. Éppen ezért van, akik betét helyett zoknit, tampon helyett gombócba tekert zsebkendőt használ.

Min szeretnél változtatni?

Előfordul, hogy nők és lányok azért hiányoznak a munkából/iskolából, mert nem jutnak hozzá az alapvető női higiénés termékhez.

Hivatal visszajelzése

Közterületen a teljesen ingyenes termékkihelyezés rendeltetésszerű használata nem életszerű. Intézményekben (általános iskola, középiskola, kollégium) megvalósítható, ám ezek nem fővárosi vagy kerületi fenntartásúak. A Főpolgármesteri Hivatal a probléma fontosságát látva, a szakmai főosztályok véleménye alapján egy pályázat kiírását javasolja, melynek célja ingyenes higiéniás eszközök juttatása az arra rászorulóknak. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1528
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás