Vissza

Élhető közlekedés Budapesten

Leírás

Belvárosban elvégzendő: - Lámpák aktualizálása ( intelligens lámpa, ami figyeli, hogy mennyi autó áll ott és az alapján vált más színre) -Autós sávokban kialakított biciklis sávok eltörlése ( jelenleg a biciklisek nem figyelik az autós lámpákat és a piroson átmennek, viszont egy teljes sávot elfoglalnak, nyitott pályás sínekre átterelni őket. - Körforgalmak kiépítése góc pontoknál - Együttműködés a nagyobb plázákkal vagy parkolókkal parkolás tekintetében, hogy a belvárosban kevesebb autó parkoljon ( bkk havi bérlet esetén, egy hónapban x-szer y óra ingyenes parkolás vagy napi 2 óra ingyenes parkolás) - BKK bérlet összekötése elektromos roller szolgáltatással - Cél egy komplex szolgáltatás lenne, hogy aki bemegy a belvárosba, az lerakja az autót egy parkolóban, onnan a bkk-s rollerrel elmegy a villamoshoz és azzal utazik.

Min szeretnél változtatni?

Budapesti közlekedésen segítene, kevesebb dugó alakulna ki és nem veszítenének az emberek a kényelemből, hogy kiszállnak az autóból és átszállnak a villamosra.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetésből nem valósítható meg, mivel olyan elemeket tartalmaz, amelyek nem férnek bele az egy ötletre fordítható, maximálisan 120 millió forintos költségkeretbe. Emellett az ötletben olyan javaslatok is szerepelnek, amelyek szabályozást érintenek vagy ellentétesek a fővárosi közlekedésfejlesztési koncepciókkal, így a kiírásnak megfelelően nem valósíthatók meg a közösségi költségvetés keretein belül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1526
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás