Vissza

Közösségi komposztálás kiterjesztése

Leírás

Közösségi komposztálók telepítése és gondozása városszerte, a jelenlegi néhány helyszínnél sokkal több helyen. Szemléletformáló és tájékoztató kampánnyal, pl. miért fontos, mit tegyünk bele és mit ne. Mobilalkalmazás (vagy új funkció meglévő appban) a legközelebbi helyekről felhasználók számára, és a gondozott hely állapotáról, végzendő feladatairól a munkatársak/önkéntesek számára. A cél olyan hálózat kiépítése, amelyben mindenki talál a lakhelyéhez közel egy komposztálót, és így az életünk szerves :) részévé válhat a használata. A komposztáló társaságában szabadtéri közösségi hely kialakítása padokkal: ez is jelzi, hogy a hely megbecsült része a városnak és a városképnek, és összehozza a szolgáltatás használóit. Összekapcsolható közösségi kertészkedéssel is. Ürügyet adhat újabb miniparkok kialakítására.

Min szeretnél változtatni?

Csökkenti a kommunális hulladékként feldolgozandó szemetet, visszatáplálja a szerves anyagot a földbe, ahova való, lehetőséget ad a városlakóknak részt venni a zöld célok megvalósításában. Tematizálja az élelmiszer-pazarlás általános problémáját is.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1525
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás