Vissza

Közlekedési fejlesztés az Üllői úton 2. (Sobieski utca - Lenhossék utca)

Leírás

Az ötlet az 1508-as hasonló című "Nagyvárad tér-Telepy utca" ötlettel összefügg, annak meg nem valósulása esetén ettől az ötlettől is elállok, mivel itt egy közparkot akarok átvágni közúttal. Az ötlet a következő. Építsünk egy egyirányú közlekedésre alkalmas közutat a Ludovika téren át (a parkon keresztül) a Korányi Sándor utcától az Üllői útnak a Sobieski utca - Márton utca közti szakaszáig. Az út az Üllői út felé egyirányú legyen, és csak balra lehessen róla kifordulni az Üllői útra. Ezzel együtt szüntessük meg a balra kifordulás lehetőségét a Korányi Sándor utcából az Üllői útra. A Márton utcából lehessen balra kanyarodni. A Márton utca és az új Ludovika téri út között legyen gyalogátkelőhely. (A régit a Korányi utcánál szüntessük meg.) A Hugonnai Vilma téri átkötőút forgalmi irányát fordítsuk meg, és a Ferenc körút felől az Üllői útról be lehessen ide kanyarodni. (A Korányi utcai balra lekanyarodást szüntessük meg.) A Lenhossék utcába lehessen balra lekanyarodni,+gyalogátkelőhely.

Min szeretnél változtatni?

Javítja a térség közlekedését, de csak a fent leírt esetben támogatom az ötletet. Egy egyébként szépen kialakított közparkot vágnánk át, ennek pedig csak akkor van helye, ha az új kialakítás megfelelően is tud funkcionálni.

Helyszín

Üllői út 8-9. kerület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk. Szakcégeink és az érintett kerületek visszajelzése alapján nem támogatjuk út létesítését egy parkban, illetve az ötletgazda jelezte, hogy ötletétől az 1508 számú ötlet meg nem valósulása esetén eláll.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1524
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás