Vissza

Népliget projekt

Leírás

A Népliget a VIII., IX. és X. kerület határán, budapesti és vidéki tömegközlekedési csomópontban helyezkedik el. A Népliget jelenleg egy - egyébként növényeit tekintve szépen gondozott - park, amit a közbiztonságot is érintő különböző alternatív parkhasználatok miatt az átlagember nem szívesen használ szabadidős tevékenységre. A közbiztonság helyreállítása után jó lenne a jelenlegi játszóteret bővíteni, úgy, hogy kamaszok és fogyatékkal élő gyerekek számára is megfelelő legyen (ilyen játszótér például Bécsben a Weghuberpark). Néhány évvel korábban egy streetball verseny kapcsán egy részét újraaszfaltozták, ennek mintájára a jelenlegi burkolat felújításával alkalmas lenne görkorcsolyázásra, gördeszkázásra, rollerezésre is. A Planetárium és Kemény Henrik egykori bábszínházának újraélesztésével különleges kulturális élményt is nyújthat a park. Így a Margit - sziget, Hajógyári Sziget és a Városliget mellett a Dél - Budapestiek is élvezhetnének egy 21. századi parkot. (És még fát sem kell kivágni hozzá, elég a meglévő infrastruktúrát felújítani.)
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
152
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
100 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás