Vissza

Higiéniai termékeket tartalmazó automaták elhelyezése köponti helyeken

Leírás

Bárki számára elérhető ingyenes higiéniás termékek biztosítása köponti helyeken. Többek között ragtapaszok, tamponok, egészségügyi betétek, óvszerek, wc papír, zsebkendő. Egyrészt olyanok is hozzáférhetnének, akiknek anyagilag nincs lehetősége hozzáférni, másrészt diákok számára vagy sürgősségi esetekben is sokat jelentene. Köponti helyeken és iskolák közelében lehetne felállítani őket.

Min szeretnél változtatni?

Nők és lányokat alapvető emberi igényeit támogatja. Rászorulóknak tudunk segíteni.

Hivatal visszajelzése

Közterületen a teljesen ingyenes termékkihelyezés rendeltetésszerű használata nem életszerű. Intézményekben (általános iskola, középiskola, kollégium) megvalósítható, ám ezek nem fővárosi vagy kerületi fenntartásúak. A Főpolgármesteri Hivatal a probléma fontosságát látva, a szakmai főosztályok véleménye alapján egy pályázat kiírását javasolja, melynek célja ingyenes higiéniás eszközök juttatása az arra rászorulóknak. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1515
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.26.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás