Vissza

Közlekedési fejlesztés az Üllői úton. (Nagyvárad tér-Telepy utca)

Leírás

Az ötletem a következő. A 9. kerületi Mihálkovics utcából lehessen balra kikanyarodni az Üllői útra. Az utca vonalában (az utcából az Üllői út felé nézve jobb oldalt) alakítsanak ki kijelölt gyalogátkelőhelyet, valamint szemből az NKE parkolójából is lehessen itt balra kifordulni a Nagyvárad tér felé. Az NKE parkoló bejáratát a jelenlegi helyén szüntessük meg. Legyen új be- és kijárat az parkolóból a Nagyvárad tér felől érkezők részére valamint a Ferenc körút felé kihajtók részére a Mihálkovics utca és az Ernő utca között félúton. Az Ernő utcába a Nagyvárad tér felől balra le lehessen kanyarodni. Az utca vonalában (bal oldalt) alakítsanak ki kijelölt gyalogátkelőhelyet, valamint legyen itt egy bejárat az NKE parkolóba a Ferenc körút felől érkezők részére. A Telepy utcai balra kikanyarodás lehetőségét, valamint az ott lévő kijelölt gyalogátkelőhelyet, és az NKE parkolói kijáratot szüntessük meg. A Telepy utcából csak jobbra lehessen kifordulni.

Min szeretnél változtatni?

Javul a térség közlekedése a kanyarodási lehetőségekkel (Ernő utca, Mihálkovics utca), jobb gyalogos átjutási lehetőség lesznek az Üllői úton a Nagyvárad tér közelében, javul az NKE parkoló megközelíthetősége.

Helyszín

Üllői út 8-9. kerület

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés az egész városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli, ezért nem alkalmas arra, hogy a közösségi költségvetésben szavazásra bocsássuk. Szakcégeink és az érintett kerületek visszajelzése alapján nem támogatjuk az átalakítást, a Mihálkovics utca végébe jelzőlámpás csomópontot kéne létesíteni azért, hogy a mellékirányból balra lehessen kanyarodni, és ez túl nagy költség a vele elérhető új kapcsolat érdekében. A hálózaton ez a kapcsolat megtalálható új jelzőlámpás csomópont nélkül, indirekt módon. Továbbá az NKE parkolójának átalakítására nem rendelkezünk hatáskörrel, gyalogátkelők megszüntetését pedig nem tudjuk támogatni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1508
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
IX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás