Vissza

CHR 700 hulladék újra hasznosító üzem

Leírás

Az eddig csak égetéssel semlegesíthető szerves hulladékokat vissza tudjuk alakítani az őket alkotó alapanyagokra. Szénhidrogénekre, stb. Jelenleg a világban cc. 250 millió ilyen hulladékot égetnek el évente. A CHR 700 ebből 170-200 millió megújuló szénhidrogéneket tud előállítani évente, ami megújuló vegyipari alapanyag. Időszerűségéről annyit, hogy 50évvel ezelőtt egy hordónyi kőolaj energia tartalmával 100 hordó hordónyi kőolaj vált kitermelhetővé. Ma csak öt hordó, ami csak rosszabb lehet.

Min szeretnél változtatni?

Csökkenti a környezeti terhelést, 170-200 millió tonna megújuló szénhidrogént állít elő évente, cc 80%-os hatásfokkal. Csökkentheti a kőolaj és gáz függőséget. Magas hozzáadott értéket és munkahelyeket teremt, További innováció alapjait is megteremti

Helyszín

Hulladék gyűjtő és válogató telephelyek

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítása és hosszabb távú fenntartása nem fér bele a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretébe.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1507
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
1 milliárd Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás