Vissza

Műanyagzacskó mentes Budapest

Leírás

Szüntessük meg az egyszer használatos műanyagzacskók használatát Budapesten. Szeretném, hogy ne lehessen műanyag zacskót adni a boltokban Budapesten. Papírzacskókkal is meg lehetne oldani mindent, vagy méginkább: zacskó nélkül. Hozzanak rendeletet arra, hogy ne lehessen sehol műanyag zacskót használni az üzletekben. Ahogy mondani szokták: Ha az akarat megvan, megtaláljuk a módot is. Meg fogják az üzletek is találni a módot arra, hogy hogyan lehet műanyag nélkül is megfelelően árusítani a termékeiket.

Min szeretnél változtatni?

Pékségekben, zöldségeseknél, piacon, ruha boltokban, stb. műanyag zacskóban kapjuk meg a vásárolt terméket. A műanyag zacskó pedig perceken belül a szemetesben / szelektív hulladékgyűjtőben landol. Energiapazarlás és a Föld kizsákmányolása ez.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1503
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás