Vissza

Ady Endre út és a 42-es villamos vonalának zöldítése és fejlesztése

Leírás

Az Ady Endre úton a villamos vonalát be lehetne füvesíteni azokon a szakaszokon, ahol nincs a sínekre terelve az autós forgalom. A 42-es villamos vonalán azokat a villamosmegállókat, amelyek most csupán vékony betonsávok (Templom tér megállótól egészen a Tulipán utcáig) legalább egy korláttal el kellene választani az autós forgalomtól és valamilyen megoldást találni a fedett megállókra, akár konzolos megoldással és zöld tetőkkel. A 42-es vilamost meg kellene hosszabbítani a Gloriett lakótelepig, az Ady Endre utat pedig ezzel párhuzamosan fel kellene újítani a Kispest-Óvaros és Kertvárosi szakaszokon is.

Min szeretnél változtatni?

Az Ady Endre út Kispest egyik fő utvonala, ennek ellenére jelentős fejlesztésre szorul. Jó lenne zöld és ötletes megoldásokkal szebbé és jobbá tenni ezt a városrészt, a villamos és útfejlesztések pedig minden itt lakó számára kiemelten fontos célok.

Helyszín

Ady Endre út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A villamospálya füvesítésére új vagy felújítás alatt levő szakaszok tekintetében van lehetőség, mert új alépítményt kell ehhez kiépíteni. A kategória maximális költségkeretéből nagyon rövid szakasz lenne kiépíthető, emellett fenntartása is költséges. Így az ötlet nem valósítható meg a közösségi költségvetés keretein belül. A villamos meghosszabbítása messze meghaladja a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható 120 millió forintos keretét.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1500
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIX. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás