Vissza

Hangolják egymáshoz a közlekedési lámpákat

Leírás

Mindenféle drága átalakításokban, giga projektekben, meg dugó díjban gondolkoznak a vezetők, miközben egy rém egyszerű megoldással csökkenteni lehetne a dugókat a város(ok)ban: Össze kell hangolni a közlekedési lámpák működését, hogy arra asebesség határra váltsanak jól, ami az adott szakaszon megengedett. Ha van egy 2x2, vagy 2x3 sávos út, ahol 70 km/h a sebesség korlátozás ( pl. 11-es út, de hosszan lehetne sorolni ), akkor ha már a főúton egy lámpától elindul egy autó, és a megengedett sebességgel, akkor ne kelljen minden lámpánál megállnia, vagy majdnem megállnia. Mert fékezéskor, induláskor szabadul fel a legtöbb káros anyag, de álló helyzetben is felesleges gázok távoznak a járművekből. Amikor este nincs forgalom, jelenleg akkor is akadályozzák a normális haladást a jelenlegi lámpa beállítások. Rabolják az emberek idejét, károsítják a környezetet és az emberek egészségét.

Min szeretnél változtatni?

Kevesebb dugó, kisebb káros anyag kibocsájtás,rövidebb közlekedéssel töltött idő, egészségesebb légkör. Csak a feladatot kellene kiadni, mivel a lámpák és az emberek adottak.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A jelzőlámpák hangolása a főbb útvonalakon megvalósult, hatása legfeljebb a járműforgalom óriási mértéke miatt nem érzékelhető. A hangolásokra a továbbiakban is folyamatos figyelmet fordítunk. A problémáját konkrét helyszínnel jelezheti például a Járókelőn (https://jarokelo.hu).
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1498
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
100 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás