Vissza

Közösségi közlekedés megfelelő használatának tanítása/bemutatása humoros módon a társadalom javára.

Leírás

Tisztelt címzett, Fiatal diplomásként Budapesten élek így elég jó rálátásom van a közösségi közlekedés "kk" mint viselkedésforma hanyatlására az évek alatt. Az ötletem a mindennapos megfigyeléseimből következik, miszerint nagy szükség lenne a kk használatának tanítására nem csak gyermekek részére. Ugyanis ma Budapesten kk-val utazni sokaknak mindennapos kellemetlen élmény nem feltétlenül csak a hajléktalanok,kosz és a járművek állapota miatt. A hatalmos gond a mindennapi használókkal van akik az alapvető illemet nem ismerik,pedig ott ahol sok ember kis helyen zsúfolódik ez több mint szükséges. Néhány tipikus jellemző. Kihangosítva telefonálás, hangos zenehallgatás, üvöltözés, hátizsák..., tolakodás, ajtó közebépe állás nem lehet leszállni stb... Az ötlet az "állj meg egy novellára" és a bkk-n elhangzó versekből ered. Humoristák által viccesen bemutatott rövid "illemtan kampányt" kellene a kk járatain sugározni. Javulna a kk színvonala ami segítene az autók számát is csökkenteni akár.

Min szeretnél változtatni?

A fejlesztés sok jelenlegi gondot tudna orvosolni. 1,Kellemesebb közlekedés 2,Felhívná a figyelmet a szolidaritás fontosságára 3,Vonzóbbá tenné a kk-t azoknak akik autóval közlekednek 4,Mentális egészség/jókedv fenntartása 5,Alapvető illemtan

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros cégei feladatellátásuk keretében végeznek szemléletformáló, edukációs tevékenységeket, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1495
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás