Vissza

Közösségi koalíció Budapest jóllétéért

Leírás

A jóllét az egyéni, közösségi szükségletek és igények kielégítettségének foka. A szükségleteket és az igényeket a hozott és szerzett tulajdonságok, illetve a természeti és mesterséges környezet határozza meg. Utóbbiak erőforrások a szükségletek és igények kielégítéséhez. A jóllét komplex természeti és társadalmi rendszerek általi meghatározottságából következően növeléséhez, több szektorban és társadalmi-térségi szinten összehangoltan megvalósított, többféle beavatkozás vezethet. Ezek leginkább akkor sikeresek, ha a megvalósítók maguk az érintettek. Érintettek a közösségen belüli és kívüli olyan aktorok, akik tevékenysége befolyásolhatja a közösségben élők jóllétét. JAVASLAT: a Főváros támogassa egy közösségi koalíció, azaz az érintettek önkéntes képviselőiből álló olyan szervezet megalakítását és működését, ami mozgósítja és bevonja a közösség tagjait, szervezeteit, intézményeit a jóllétet növelő tevékenységek tervezésébe és megvalósításába.

Min szeretnél változtatni?

A közösségi koalíció olyan innovatív közösségépítő szervezet, amely az igazságosság elvének érvényesítése mellett növeli a multiszektorális együttműködést a budapesti egyének, civil- és gazdasági szervezetek, valamint állami intézmények bevonásával.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros jelenleg is törekszik arra, hogy minden fejlesztésnél bevonja az érintettek képviselőit a tervezésbe. A felvetett javaslat ellen ilyen értelemben nincs kifogásunk, ugyanakkor a megfogalmazott tevékenység annyira tág, hogy nem látjuk az ötlet konkrét célját, tárgyát. A jóllétnek rengeteg aspektusa van, közülük a legtöbb nem fővárosi fejlesztési hatáskörű, illetve a városnak rengeteg helyi vagy egyéb érdekközössége van. A bevonásnak továbbá csak akkor van értelme, ha a közösen kitalált fejlesztések megvalósíthatók, de a közösségi költéségvetés forrását nem tudjuk olyan fejlesztésekre allokálni, amelyek még nincsenek beazonosítva, megnevezve.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1492
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.23.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás