Vissza

Önkormányzati kollégiumok létrehozása fiataloknak

Leírás

A lakásválságra reagálva az önkormányzat alakítson kollégiummá egy köztulajdonban lévő használaton kívüli épületet. A cél egy olyan kollégium és albérlet közti megoldás lenne, ami az egyetemi kollégiumoknál kicsit több magánéletet, külön szobát jelentene, de a konyha és fürdőhelyiség közös maradna. Ennek megfelelően az ára is kicsit több lenne az egyetemi kollégiumokénál, de kisebb a piaci albérletekénél. Olyan 30 alatti fiatalok vehetnék igénybe, akik felsőoktatási végzettséggel rendelkeznek, már nem tanulnak felsőoktatási intézményben, nincs ingatlantulajdonuk, a keresetük pedig igazoltan kisebb a mediánnál. A tanárok, egészségügyisek, egyéb közalkalmazottak kaphatnának további kedvezményeket a bérleti díjból. 30 feletti budapesti fiatalként ezzel gondolnám segíteni a nálam rosszabb helyzetből induló - főleg vidéki - kitörni vágyó fiatalokat, akik Budapesten szeretnék beindítani karrierjüket. Túl sok tehetséges fiatalt veszít el a város és az ország a magas albérletárak miatt.

Min szeretnél változtatni?

Jelen lakásválság idején a szegényebb - főleg vidéki - családból származó fiatalok számára nehézséget okoz a budapesti karrier beindítása, hiszen a kollégiumból kikerülve már fizetniük kell a drága albérletet, viszont még keveset keresnek.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítása és hosszabb távú fenntartása nem fér bele a közösségi költségvetés egy projektre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretébe.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1489
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás