Vissza

Önkormányzati kerékpárkölcsönző létrehozása a pályaudvaroknál

Leírás

Úgy gondolom, hogy a Bubi mellett hasznos lenne még olyan kerékpárkölcsönző létrehozása, ahol középkategóriás bicikliket lehetne bérelni néhány órától néhány napig terjedő időtartamokra. Akár városon belüli, akár túrázási célra. Úgy a helyi - biciklivel nem rendelkező - lakosoknak, mint a vidéki és külföldi turistáknak. Léteznek kerékpárkölcsönzők a városban, ennek viszont az lenne a hozzáadott értéke, hogy a pályaudvaroknál frekventált helyeken közterületen lennének, és bármelyik pályaudvarnál le lehetne adni a kölcsönzött kerékpárokat. Ezzel nem csak gyorsabbá válna a bérlés folyamata, hanem olyan járókelők és turisták is kedvet kapnának a biciklizéshez, akik amúgy nem kerestek volna bérlési lehetőséget. Mivel a közterületek az önkormányzatokhoz tartoznak, ezért ingatlan-, vagy közterületbérlési díj sem merül fel. Maga a tárolás is megoldható lenne üresen álló önkormányzati ingatlanokban. A nyári szünetben, illetve tavaszi-őszi hétvégéken diákmunkásokat lehetne foglalkoztatni.

Min szeretnél változtatni?

A kerékpárral nem rendelkező helyinek szuper lehetőség lenne. Adott esetben meg is szeretné a biciklizést A turista két keréken ismerhetné meg városunkat, több élménnyel tér haza, vinné a jóhírünket. A meglévő kölcsönzőket be lehet vonni.

Helyszín

Pályaudvarok és Deák tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítása, fenntartása gazdasági vállalkozás formájában képzelhető el, ami elsődlegesen a magánszektorba tartozik, így a közösségi költségvetés kiírása szerint a programból nem támogatható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1488
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás