Vissza

funkció nélküli burkolt felületek zöldfelületté alakítása Kelenföldön

Leírás

Az ötletet az Újpesti Városgondnokság hasonló kezdeményezése adta (lásd linkelve). Kelenföldön is található néhány aszfalttal vagy betonnal burkolt terület, ahol feleslegesnek tűnik a szilárd burkolat, annak teljes vagy részleges elbontásával új zöldfelületeket hozhatnánk létre: - Etele út 36. és 42. közötti lepusztult sportpálya (lásd csatolt kép). - Etele út 19. és Mérnök 32. közötti aszfalt "alakulótér" (lásd csatolt kép). - Fraknó u. 22b és a Bártfai u. közötti, sövénnyel határolt aszfaltozott terület (lásd linkelt Google Street View kép). - Etele út 53. Burger King melletti ex-játszótér, amennyiben közterület (lásd linkelt Google Street View kép). (A lista a helyi lakosság ill. a kerületi önkormányzat bevonásával tovább bővíthető.)

Min szeretnél változtatni?

A felsorolt helyszíneken a szilárd burkolat elvesztette korábbi funkcióját, egyes esetekben még csúf is. A burkolat eltávolításával egyszerre növelhető a zöldterület és szépíthető az utcakép.

Helyszín

Kelenföld

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötletet a Főváros és a kerület is támogatja, azonban nem minden javasolt helyszínen. Ennek oka, hogy az előző közösségi költségvetésből támogatással előkészítés alatt van egy közösségi tér létrehozása (Etele út 36-42.), egy másik helyszín pedig csak részben kerületi tulajdon (Etele út 53.). A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1482
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás