Vissza

Mály Gerő színész emléke

Leírás

Sajnálatos, hogy a '30-as évek komikusáról semmilyen megemlékezés nincs! A XI. kerületben, a Badacsonyi u. és a Diószegi u. sarkán álló épület az övé volt, és onnan vándorolt Amerikába. Legalább annyit, hogy egy botlókövet helyezhetnénk el az épület előtti járdán egy botlókövet. Róla sem neveztek el utcát, de még egy sarkot sem, sőt, a hamvait sem hozták haza a messzi New Yorkból. Pedig élete végén hazavágyott, de nem jöhetett. Ő Mály Gerő, akit a harmincas években már-már egy szinten jegyeztek Kabos Gyulával. Mindkettő komikus volt, de amíg Kabos az esetlen kisember karakterét hozta zseniálisan. Mály az érdes hangjának és fura fizimiskájának köszönhetően fanyar humorú inast, szolgálót vagy csavaros eszű vidéki rokont játszott. Csaknem 50 filmben játszott, ám sosem főszerepet. Nem is kellett neki. Elég volt, ha belépett mondjuk inasként és megszólalt. A II. világháború után New Yorkba emigrált, és szegényen megkeseredve ott is halt meg 1952 júniusában.

Min szeretnél változtatni?

Emléket állíthatnánk a '30-as évek egyik csodálatos komikusának!

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítását az illetékes kerület nem támogatja. A XI. kerületben nagy számban találhatóak emléktáblák, ezért Újbuda Önkormányzata előzetes megfontolás alapján dönt az emléktábla avatással kapcsolatos tervekről, melyek a következő időszakra már el is készültek. A botlatókő funkciója más, ezért Mály Gerő esetében nem megfelelő formája a megemlékezésnek.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1481
Kategória
Nyitott Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
100 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás