Vissza

3-as metró pótlására használt buszsávok átalakítása a bringasztráda hálózat 3-as számú folyosójává

Leírás

A 3-as metró felújítása hamarosan elkészül, kár lenne az évek óta pótlóbuszok részére fenntartott buszsávok visszaadni az autós forgalomnak. A 3-as metró buszsávjait kerékpárúttá alakítva, kiegészítve a többé-kevésbé meglévő Kiskörúti és Bajcsi Zsilinszki úti biciklisávokkal meg is kapjuk a 2030-ra tervezett budapesti bringasztráda hálózat 3-as számú folyosóját. Amellett, hogy nagy lakósűrűségű területek kapnának kiváló összeköttetést a belvárossal, a Váci úti irodafolyosó is könnyen megközelíthető válna, ahol az elmúlt években épült irodaházakban ezres nagyságrendben épületek zuhanyzós, őrzött, nagyon kultúrált kerékpártárolók.

Min szeretnél változtatni?

Nagy lakosságszámú és sok munkahellyel rendelkező városrészeket kötne össze egymással a belvároson keresztül.

Helyszín

Üllői út. Kiskörút. Bajcsy Zsilinszky út. Váci út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósítása részben már folyamatban van az előző évi közösségi költségvetés nyertes ötletének forrásából. A kerékpársávoknak a tervezése zajlik. A nyomvonal csak azt követően lesz alkalmas kerékpáros közlekedésre, ha a teljes metrópótlási szakaszon megtörtént a burkolatfelújítás, mivel a pótlóbuszok nyomvályússá tették a sávokat. Erre való tekintettel a teljes projekt megvalósításának költségei sokszorosan meghaladják a közösségi költségvetés keretében egy projektre rendelkezésre álló 120 millió forintot.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1478
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás