Vissza

Fogadd örökbe az utcát!

Leírás

Elsősorban az belvárosban az utcára nyíló üzleteket lehetne ösztönözni, hogy vállaljanak szerepet a közterületwk tisztán tartásába. A résztvevö üzletek tanácsadást (esetleg kölcsönözhető eszközöket) és valóban aktív részvétel esetén marketing értéket jelentő feliratot kapnának pl.: " Gondos üzlet"

Min szeretnél változtatni?

A közterület tisztántartása közösségi feladat is. Mindenkinek részt kellene venni. A boltok összefogása, közösségi részvétele sokat segíthet ebben.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Jelenleg is jogszabályi előírás, hogy az ingatlantulajdonos (ház, üzlet) kötelessége az ingatlan előtti járda takarítása, melynek elmulasztása esetén a kerületi önkormányzat vagy kormányhivatal büntethet. A közösségi költségvetésből elsősorban olyan fejlesztések megvalósítása lehetséges, melyek létrehoznak valami újat a városban és nem csak a fenntartási, karbantartási munkálatokra irányulnak.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1475
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás