Vissza

Alu és pet palack visszaváltó automaták kihelyezése

Leírás

Elsősorban a forgalmasabb tereken alu- és pet palack gyűjtő automaták, amelyek BKV jegyet vagy MOL bubi, lime vouchereket adnak cserébe. Jelenleg számos buszmegálló, köztéri szemetes tele van sörös vagy üdítős dobozzal, az ürítésük láthatóan nem megoldható, az automaták csökkentenék a szemetesek terhelését, és a beváltásért kapott jegyek a tömegközlekedést vagy a mikromobilitást ösztönzik. Az automaták oldalán lehet reklámokat, hirdetéseket elhelyezni, ezzel az üzemeltetési költségek csökkenthető.

Min szeretnél változtatni?

szemetelés, utcai szemetesek gyakori ürítéséek szükségessége.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tárgya nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1472
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás