Vissza

Tiszta és (köz)egészséges Budapest

Leírás

A főváros költsön a közterületek ellenőrzésére, hogy a polgárok olyan városban élhessenek, ahova kimenve ne húgyszagra lépjenek ki, illetve ne kelljen kerülgetniük a kutyagumit. A kutyatartást szabályozzák, és a közterek piszkítását büntessék. Ki a kutyákkal a belvárosból. Kutyát csak kertes házban lehessen tartani.

Min szeretnél változtatni?

Az ötlet köztisztasági és alapvető életviteli problémát old meg. A vendéglátósoknak is az előnyükre válik, ha nem a bűzben kell a vendégeknek a teraszon étkezniük, és nem egy vizelő kutyát kell bámulniuk. A gyep és a faállomány is sem pusztul ki.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet valamilyen tevékenységnek/szolgáltatásnak a szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem kezelhető. A Budapesti Polgári Kezdeményezés (https://peticio.budapest.hu/) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1471
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás