Vissza

Több fát az utcákba.

Leírás

Budapest, főleg belső-Pest kerületeibe minél több utcába minél több fát kellene ültetni. Nem feltétlen jár hatalmas költséggel és a megfelelő fafajta kiválasztásánál nem kell, hogy sok helyet foglaljon, cserébe javítja a levegő minőségét és nyáron árnyékot biztosít és hűti a levegőt. A nem túl terebélyes lombozatú fák a lakásokat sem árnyékolják be jelentősen, viszont egy zöld utca az értéküket növelheti. Egy szignifikánsan zöldebb Budapest visszafoghatja a természet közelségére jobban vágyó lakosság kertvárosok felé mozgását, ami egyértelmű hasznokat hozna a hirtelen lakosság szaporulattal küzdő környező településeknek is.

Min szeretnél változtatni?

A budapesti, és első sorban pesti levegőminőség rendkívül rossz és egyre romlik amin a növényzet jelentősen tud javítani (ha egymagába nem is nyújt teljes megoldást). Ezen túl az egyre melegebb nyarak ellen a fák árnyéka részleges megoldást nyújthat.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1465
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.10.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás