Vissza

Járda melletti zöld sáv nem parkoló

Leírás

Zuglóban sétálva feltűnt, hogy a járda melletti jellemzően 1-2 m széles zöld sávok fokozatosan alakulnak át parkolóvá. Valahol csak egyszerűen ott parkolnak, de sok helyen "megadják a módját", még térkővel is befedik. Ezekkel az önkényes kisajátításokkal napról napra tovább csökken a zöldfelület Budapesten. Szeretném ha ez a folyamat megállna, sőt visszafordulna. Javaslom egy kampány indítását, ami tisztázzák ennek a területnek a szerepét, hasznát, jogi státuszát, bemutatná a benne rejlő kertészeti lehetőségeket (mondjuk a FŐKERT?) . Szeretném ha az önkormányzatok határozottan fellépnének az ilyen ügyekben, megvédenék a közterületeket a beépítéstől, sőt visszaállítattnák az eredeti állapotot. Ez egy szimbolikus ügy lehetne, egy újabb jelzés, hogy minden egyes négyzetcentiméter zöld terület fontos Budapestnek.

Min szeretnél változtatni?

Budapesti zöld területek védelme, élhető Budapest, klímaváltozás mérséklése.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A főváros cégei feladatellátásuk keretében végeznek szemléletformáló, edukációs kampányokat, ezért az önkormányzat a közösségi költségvetésből ilyet nem támogat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1458
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.21.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás