Vissza

"Zöldítsük ki Budapestet" program

Leírás

A projekt aarról szól, hogy aki szeretne a belvárosban a lakótömbje elé egy faültetését, az megtehesse. Az önkormányzat kiadja a közművekről a papírokat, leszervezi a bontást, építést, ültetést, a lakosok pedig kifizetik, valamint örökbe fogadják a fát. Ezzel olyan helyre kerülnek fák, ahova tényleg akarják az emberek. Persze ez nem váltaná ki a fővárosi faültetéseket, viszont az olyan helyeken ahol parkoló autókat kéne eltávolítani ez lehet a megoldás.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten a belvárosban nagy probléma a zöldfelületek kis aránya.

Hivatal visszajelzése

A megvalósítást a közműtérkép adatainak vizsgálata után, elsősorban meglévő, de elhanyagolt zöldfelületek fejlesztéseként támogatjuk, melyek gondozásába a helyi lakosok bevonását javasoljuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1456
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás