Vissza

Villamossínek körüli terület füvesítése

Leírás

Jelenleg a legtöbb villamosvonal sínei melletti részen beton található. Praktikus lehet az 1-es villamos kis szakaszának mintájára a sínek közti területet benövényeztetni, bezöldíteni. Így is tehetünk a jobb levegő érdekében.

Min szeretnél változtatni?

Budapest zöldítése nagy cél, viszont nehéz találni helyszíneket főleg a belvárosban, ahol ezt a tervet meg lehetne valósítani. A villamos sínek körüli területet zöldíteni az 1-es villamos rövid szakaszának mintájára praktikus módszer lenne ehhez.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A villamospálya füvesítésére új vagy felújítás alatt levő szakaszok tekintetében van lehetőség, mert új alépítményt kell ehhez kiépíteni. A kategória maximális költségkeretéből nagyon rövid szakasz lenne kiépíthető, emellett fenntartása is költséges. Ahol a villamospálya a mentőautók gyorssávja is egyben, ott nincs erre lehetőség, a fű nem bírja az igénybevételt. Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1450
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás