Vissza

Kerékpárút a járdán a Váci úttal párhuzamosan (a Fóti út és Árpád út között)

Leírás

Az EuroVelo kerékpárút a Dunával párhuzamosan futó, Dunakanyarból érkező szakasza Budapest határában véget ér. A 2. sz. főút (Váci út) Fóti úttól egészen az Árpád útig a 4. kerületből, Dunakesziről és a Megyeri-híd irányából érkező kerékpárosok számára nincs más lehetőség, mint a Váci úton haladni. Kerékpárút kéne a járdára, vagy helyenként azzal párhuzamosan. A járdán sok helyen apró beavatkozásokkal megoldható lenne a kerékpárosok biztonsága, a gyalogosok nyugalma és az autósok zavartalan forgalma. Ehhez felfestés és a padkák süllyesztése szükséges. Ez a 2,5 km összekötné a külvárost a belvárossal.

Min szeretnél változtatni?

A mostani helyzetben szűk a hely a bicajosnak, illetve az autóforgalmat is feltartják. A járda széles, de nem kerékpárosbarát, mert a bekötőutak padkái tagolják sok helyen, a gyalogosok sem érzik magukat biztonságban a járdán haladó kerékpárosoktól.

Helyszín

Váci úti járda a Fóti út és Árpád út között

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet megvalósításának költségei meghaladják a közösségi költségvetés keretein belül egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos keretösszeget. Emellett jelenleg is folyik az EuroVelo kerékpárút Duna-parti tervezése, amely érinti a javasolt szakaszt.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1445
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
25 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás