Vissza

A Budaörsi út humanizálása, fenntartható átjárhatóságának biztosítása

Leírás

A Budaörsi út BAH csomópont utáni szakasza nagy forgalmú, rendszeresek a sebességtúllépések, és nagyon nehéz gyalogosan vagy kerékpárral átjutni az úttesten. A kijeölt, közlekedési lámpával védett gyalogátkelőhelyeken a zöld jezés ciklusideje 2 perc, a lámpák nem a fenntarthatóbb helyi gyalogos-kerékpáros közlekedést, hanem az átmenő gépjárműforgalmat helyezik előnybe, ezáltal indokolatlan várakozásra kényszerítve a klímabarát módon közlekedőket. Ezáltal a XI. kerület egyes részei (Sasad, Sashegy) szeparálódnak, leválasztódnak Dél-Budáról. A Nagyszőlős út betorkollásától a Sasadi úti csomópontig szükséges lenne a forgalom okozta zaj és légszennyezés csillapítása 50-es sebességkorláttal továbbá zajvédő falakkal, valamint a Dayka Gábor útnál akadálymentes, szintbeli gyalogátkelőhely kialakításával. A Budaörsi útnak meg kell szüntetni a városi autópálya jellegét a Sasadi úti csomópontig, hogy a városrészeket elvágó hatása mérséklődjön a fenntartható közlekedési módokat választók számára.

Min szeretnél változtatni?

A fenntartható módon közlekedők akadálymentesen, gyorsan juthassanak át az út másik oldalára. A főút városrészeket elválasztó hatása csökkenjen. A fenntartható közlekedési módok hatékonysága, népszerűsége javuljon, elősegítve a kibocsátáscsökkentést.

Helyszín

Budaörsi út a BAH csomópont és a Sasadi úti csomópont között

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Budaörsi út akadálymentes átjárásának biztosítására nem állnak rendelkezésre tervek, a műszaki megoldás bizonytalansága miatt a költségbecslés sem lehetséges, ezért nagy a kockázat, hogy a fejlesztés nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1442
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás