Vissza

A Párizsi utca kizöldítése a lakosok és turisták érdekében

Leírás

A sétálóutcának minősített V. kerületi Párizsi utcában (amely összeköti a Váci utcát a Petőfi Sándor és Városháza utcával) rengeteg a turista (a kevesebb számú lakók mellett), és ahol több étterem és bolt is található, igen kopár. Régebben láttam ott dézsában fákat és cserjéket, de ma már csak a beton a "kilátás". Szeretném, ha ez az utca is kizöldülne, akár dézsás növényekkel, akár véglegesen telepített cserjékkel, fákkal. Belefér az 50 millió forintos keretbe is. És kicsit zöldebb, frissebb lenne a belváros.

Min szeretnél változtatni?

Nagyon beton jellegű a belváros, bőven ráférne a korábban elindított vagy jelzett fejlesztések mellett a zöldebb utcák számának növelése. Mint Szegeden például, ahol MINDEN utca fásítva van a belvárosban is.

Helyszín

Párizsi utca teljes hossza ez kb 200-300 méter

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1428
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás