Vissza

Rákóczi úti járda, fatelepítése.

Leírás

Fásitani kellene a Rákóczi utat, hiszen nagyon széles a járda, bőven van hely a faültetéshez. Nincs kihasználva ez a a lehetőség, pedig a Blaha és a majdnem az Astória között a járda járda szélessége ezt feltehetően megengedné. Ha ez mégsem, kivitelezhető, mert alatta valamilyen nagy vezekék ezt nem teszik lehetővé, akkor ki kell alakítani egy sávot, mert most a buszok között ill. a járdán s a gyalogosok között szlalomoznak kényszerűségből a biciklisek és a rolleresek is. Esetkeg a kialakítandó bicikliút mellé (az oszlopok közé is) nagy tartalyban kihelyezett Ginko Bilobákat lehetne kitenni, mivel a R. út Blaha és Keleti közötti szakaszán is az van, s szerencsére bírja is a városi levegőt .

Min szeretnél változtatni?

Talán valamennyire szűrné a Rákóczi út autósforgalom okozta légszennyezettségét, ill.megoldhatná a Rákóczi út bicikli forgalmat.

Helyszín

Rákóczi út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A közösségi költségvetés korábban megszavazott egyik nyertes ötletének részeként a Rákóczi út Szent Rókus kápolna előtti szakaszán fatelepítés megvalósítása folyamatban van. Az út menti zöldfelületek komplex megújítása azonban meghaladja az egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos pénzügyi keretet. Emellett az ötlet megvalósítása szakmailag sem támogatott, mivel a keresztmetszet átalakításának tervezése zajlik, befejezéséig nem javasolt a talajkapcsolatos fák ültetése. Planténeres faültetést pedig sem a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főosztályai, sem az érintett kerületek nem támogatnak.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1419
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás