Vissza

Kerékpársáv a Margit körúton

Leírás

Míg Pesten már csaknem végigér a kerékpársáv, és a körút folytatása Dél-Budán is jól kerékpározható, a Margit körúton csak kalandor módjára lehet kerékpározni. A Margit hídról a Széna térre kerékpárúton úgy lehet eljutni, hogy lemegyünk a Duna-partra, és onnan fel a Kacsa és a Varsányi utcán át. Ez rengeteg átkelést, lámpát, le-fel tekerést jelent, teljesen értelmetlenül. A Margit körút forgalmának csillapítása egészségügyi okokból is indokolt.

Min szeretnél változtatni?

A Margit híd és a Széna tér közötti szakasz kerékpárral nem járható biztonságosan.

Helyszín

Margit körút

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A Fővárosi Önkormányzat illetékes szakmai osztálya nem támogatja kerékpársáv létesítését a Margit körúton, mert az a jelenlegi közúti kapacitás felezésével járna. Hatására a Krisztina körúton és a Szilágyi Erzsébet fasorban a torlódás növekedne, tovább terhelve a Margit hídhoz vezető, illetve onnan elvezető útvonalakat, így kiemelten a Bimbó utat, Margit utcát és a Rómer Flóris utcát. Az elképzelés tervezése és megvalósítása meghaladja a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható, maximum 120 millió forintos keretét.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1417
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
II. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás