Vissza

Háztömb szintű lomtalanítás

Leírás

Kísérleti jelleggel a több utcát felölelő lomtalanítási körzeteket háztömb szintre bontva szervezné meg a főváros. A gyűjtés a kisebb mennyiség és rövidebb kihelyezési idő következtében egy-egy alkalommal kisebb űrtartalmú lomot eredményezne, amit az utca helyett kihelyezett konténerbe kellene gyűjteni. Az ötlet a nyilvános meghirdetést is szükségtelenné tenné, az érintett lépcsőház(ak)ban lenne szervezhető a lomtalanítás hirdetése, így előzetesen csak az tudná, akit érint. Ebben az esetben nem szükséges az sem, hogy az egymás melletti tömbök lomtalanítása időben közvetlen kövesse egymást.

Min szeretnél változtatni?

Budapest esztétikai értékét növelné, elkerülve az utcán szétdobált lom, a széttúrt, széttört szemét megjelenését. A szervezett lomizás problémáját is csökkentené a célzott hirdetés által.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet tárgya nem tartozik a főváros közfeladatai közé, ezért a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A hulladéktörvény változása okán a hulladékgazdálkodási közfeladat állami kézbe kerül 2023. június 30. napjától. Erre tekintettel a projekt végrehajtására a Fővárosi Önkormányzatnak már nem lesz hatásköre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1412
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás