Vissza

9-es dízel busz, trolira cserélése

Leírás

A 9-es busz a 21. században egy dízel üzemű buszként halad végig az egész belvároson melyet könnyedén lehetne a környezetre lényegesen kevésbé káros, elektromos meghajtású trolira cserélni. Mivel a 9-es busz a Nyugati pályaudvartól szinte végig olyan pályán halad, ahol vagy már van felette troli felső vezeték, vagy párhuzamosan halad villamossal mely rendelkezik a felsővezeték ellátásához szükséges áramátalakítókkal, ezért a troli felsővezeték rendszerének kialakítása nem kerülne horribilis összegbe. Az Arany János utca és a Kálvin tér között kellene vezetéket kiépíteni (Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között van villamos felsővezeték), illetve a Könyves Kálmán körúti megálló és a Liget tér között (ezen a vonalon végig van villamos felsővezeték).

Min szeretnél változtatni?

A környezetvédelem elősegítésére, légszennyezés csökkentésére, utaskomfort növelésére és nem mellesleg az elszabaduló dízelolaj árakra adhat választ ez a fejlesztés.

Helyszín

9-es busz nyomvonala

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1409
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás