Vissza

Pál utcai fiúk Zöldben

Leírás

Ki ne ismerné a Pál utcai fiúk történetét? És nem csak a magyarok. A rengeteg iskolás csoport és magyar gyermekes családok mellett, olasz, izraeli turisták látogatják az utcát. Parkoló autók között a végig aszfaltozott úton és járdán, autók mellett álldogálva gondolnak a felemelő történetre, a grund helyén álló ház és az olasz emléktábla előtt, sivár környezetben. Javaslom, hogy alakítsunk ki egy kis zöld területet, padokkal a parkolók rovására, legyenek a fák utcában, hogy a képeken ne így vigyék hírét a híres utcának Budapestről, hanem sokkal zöldebben, és a látogatásuk is sokkal kellemesebb lesz így. Javaslom világos díszburkolat elhelyezését a járdán, ezzel is csökkentve a nyári hőmérsékletet, amikor rásüt a nap. Esetleg a két irányú kerékpáros forgalom is bevezethető lenne.

Min szeretnél változtatni?

Utcában élők, idelátogató családok, iskolás csoportok, turisták szebb környezetben érkezhetnek, a zöld felület növeléssel a mikroklíma javul.

Helyszín

Pál utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A sűrű beépítésű belvárosi utcában jelentős a kockázata, hogy a közműhelyzet miatt nem lehet érdemi fejlesztést végrehajtani.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1408
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás