Vissza

Kirakatok felhasználása a város szépítésére.

Leírás

Üres, vagy működő üzletek kirakatainak (elsősorban széles járdájú főutakon) kihasználása projektorral képzőművészeti tartalommal(festők, fényképészek, kiállításhoz nem jutó tehetségek alkotásainak bemutatása, kizárólag művészeti jellegű (könyvek, múzeumi kiállítások, színházak bemutatása) reklámokkal, tiltva a kereskedelmi jellegű üzeneteket. A cél, hogy a város vizuális képét ne kizárólag a reklámok, és a politikai hirdetések uralják. Épp ezért egy erre a célra kiválasztott civil társasággal szűrni a megjelenő anyagot. Így ismerté válhatnának új irányzatok, roma művészek, fényfestök, graffitisek etc.

Min szeretnél változtatni?

Szebbé tenné a várost, a lelkeket.

Hivatal visszajelzése

Az ötlet megvalósítását használaton kívüli, fővárosi tulajdonú ingatlanokban támogatjuk. A helyiségek többségében nincs villany, és a villanyórát a bérlőnek kellene igényelnie (majd a használat végén visszaadnia). Ezért a projekt keretében olyan művészeti alkotások vagy civil szervezek társadalmi üzeneteket tartalmazó installációi helyezhetők el, amelyek nem igényelnek vezetékes áramot. Együttműködési szándék esetén kiterjeszthető kerületi ingatlanokra is. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1406
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás