Vissza

A nagykörúti villamos sín zöldítése

Leírás

Sok helyen, külföldön és Budapesten is a villamos sínek füvesítve vannak, ami szerintem egy sokkal zöldebb képet ad egy útról. Egy ilyen viszonylag kicsi zöldfelület is hatalmas változást tud hozni. Szerintem sokkal barátságosabb lenne a Nagykörút, ha a villamos sín füvesítve lenne.

Min szeretnél változtatni?

Egy kicsit zöldebbé tenné a Nagykörutat, ami Budapest egyik legtöbbet használt útja, nagyon sok ember fordul meg itt naponta, de mivel sok az autó is, rossz a levegő, és nagyon szürke. Ezen tudna kicsit enyhíteni egy zöld villamos sín.

Helyszín

Nagykörút

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A villamospálya füvesítésére új vagy felújítás alatt levő szakaszok esetében van lehetőség, mert ehhez új alépítményt kell kiépíteni. A kategória maximális költségkeretéből így csak nagyon rövid szakasz lenne kiépíthető, melynek fenntartása is költséges. A Nagykörúti villamospályát mentőautók és egyéb, megkülönböztető jelzést használó járművek is használják a gyorsabb eljutáshoz, a füvesítés ebből a szempontból sem megoldható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1405
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás