Vissza

Bringasáv és parkolók a Kossuth Lajos utcában

Leírás

A Kossuth-Rákóczi tengely jelenlegi formájában a város szégyene, sokan városi autópályaként használják, hogy innen elérjék az M1-M7-es autópályát. Ugyan ezt ebben a fejlesztésben nem lehet megoldani, de előkészíteni folyamatokat igen. A jelenlegi buszsávban elválasztott, biztonságos bringasávok (nem csupán egy sárga felfestés!), illetve szükség-parkolóhelyek - taxiknak hotelek előtt illetve boltoknak lerakodáshoz - kialakítása, lehetőleg úgy hogy az a kerékpáros forgalmat ne akadályozza (értsd: nem az út legszélén, ahol a bringasáv halad). A jelenlegi buszsávot pedig eggyel beljebb vagy lehetőleg középre hozva (ha lehetséges), később előkészítve a Rákóczi-villamos visszaépítését, az autóforgalomnak csupán egy sávot hagyva. Ehhez kapcsolódó fejlesztésként vissza lehetne hozni a gyalogosátkelőhelyet a Szép utca illetve a Semmelweis utca tengelyében, és megszűntetni a jelenleg létezőt a hotel mellett.

Min szeretnél változtatni?

Gyalogos-és bringabarátabb lesz a környék már ettől is, és előkészíti a hosszabb távú fejlesztéseket.

Helyszín

Kossuth Lajos utca

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet komplex közlekedési beavatkozásra irányul, az ilyen típusú fejlesztés pedig az egész város/városrész forgalomtechnikai szempontú átgondolását igényli. A problémára teljes körű megoldást kínáló intézkedések az egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósíthatók meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1403
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
V. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
100 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás