Vissza

Önkormányzati tulajdonú vertikális farmok létesítése, barnamezős beruházásokon keresztül.

Leírás

Egy Eco-City-nek, vagy legalábbis egy fenntarthatóbb városnak szükségszerű önerőből és helyben megoldani az élelmiszerellátását. Nyugaton sok városban már elterjedtek a kiskereskedelmi láncokkal összekapcsolt beltéri hidropóniás farmok, amik helyben friss és vegyszermentes élelmiszert biztosítanak a lakosságnak, kevesebb ÜHG kibocsátással, kisebb víz igénnyel és zéró talajszennyezéssel. A magyar vállalkozási kedv és a technológiát érintő edukáció hiánya, miatt Magyarországon még nem szaporodnak gomba módra a hidropóniás gazdaságok, ezért az önkormányzatokra hárul a vertikális farmok létesítése, önkormányzati vállalatokon keresztül. Budapesten rengeteg szerkezetileg és a lokációt is tekintve alkalmas kihasználatlan ingatlan van (pl.: Biodóm), amik egy korszerű és megfelelő szakmaisággal tervezett átalakító beruházás után profitábilis hidropóniás gazdaságokként tudnának üzemelni, miközben helyben termelt élelmiszert biztosítanának az éttermeknek és a lakosság számára.

Min szeretnél változtatni?

A klímaváltozás és az urbanizáció, sok terhet vetnek a mezőgazdaságra és az élelmiszerláncokra. Elkerülhetetlen, hogy a városok élelmiszer termelési feladatokat is ellássanak a közel jövőben. Cél a fenntarthatóság és korszerűség

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1396
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
300 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás