Leírás
Egy Eco-City-nek, vagy legalábbis egy fenntarthatóbb városnak szükségszerű önerőből és helyben megoldani az élelmiszerellátását. Nyugaton sok városban már elterjedtek a kiskereskedelmi láncokkal összekapcsolt beltéri hidropóniás farmok, amik helyben friss és vegyszermentes élelmiszert biztosítanak a lakosságnak, kevesebb ÜHG kibocsátással, kisebb víz igénnyel és zéró talajszennyezéssel. A magyar vállalkozási kedv és a technológiát érintő edukáció hiánya, miatt Magyarországon még nem szaporodnak gomba módra a hidropóniás gazdaságok, ezért az önkormányzatokra hárul a vertikális farmok létesítése, önkormányzati vállalatokon keresztül. Budapesten rengeteg szerkezetileg és a lokációt is tekintve alkalmas kihasználatlan ingatlan van (pl.: Biodóm), amik egy korszerű és megfelelő szakmaisággal tervezett átalakító beruházás után profitábilis hidropóniás gazdaságokként tudnának üzemelni, miközben helyben termelt élelmiszert biztosítanának az éttermeknek és a lakosság számára.
Min szeretnél változtatni?
A klímaváltozás és az urbanizáció, sok terhet vetnek a mezőgazdaságra és az élelmiszerláncokra. Elkerülhetetlen, hogy a városok élelmiszer termelési feladatokat is ellássanak a közel jövőben. Cél a fenntarthatóság és korszerűség