Vissza

Local Streetart Department

Leírás

Mindenféle okokból rondán, elhanyagoltan marad egy csomó városi utca-elem, pl. oszlopok, buszmegállók, padok, villanyszekrények, szellőzők, stb. Annak ellenére, hogy nehezen érik utol magukat az illetékességek ezek folyamatos ápolásában, mégis sokszor tabu ezeket megszépíteni. Idő és pénzhiány, a közösségi bevonás szokatlansága tűnik fel a háttérben. Példaértékű lenne, ha a szervekkel, és szervezetekkel (pl.: Járókelő.hu) közösen kijelölhetnénk, kifejezetten közösségi szépítésre (festés, egyéb streetart, felújítás) alkalmas "rondaságokat", és akár a Főváros részleges - számlára történő - költségtérítése mellett lakossági csapatokkal megszépíthetnénk ezeket, úgymond, legálba'. Tapasztalatból tudom, hogy ezektől javarészt nem drágább, hanem olcsóbb, nem lassabb, hanem gyorsabb lesz a megoldás, valamint nem lesz sem veszélyesebb, sem rondább a környezet. Az arculatról is tanulhatnánk, és társasházi festékkeretet is bevezethetne a Főváros a helyi aktívkodó, rondaság-örökbefogadóknak!

Min szeretnél változtatni?

Ronda beton, szürke, rozsdás vasak, villanyszekrények, szellőzők, kopott, koszos oszlopok, padok, buszmegállók... a Főváros kooperáljon az illetékes szervekkel, leltárazzanak és adják oda őket közösségi festésekre, célzottan

Helyszín

Budapest
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1377
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás